сряда, 19 март 2014 г.

Народе, народе.

Народе, народе. ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Brannik   
Сряда, 12 Март 2014 13:32
Чудиш се народе защо си нещастен, защо си всякога в недоимък, защо всеки, който те управлява, те заробва, краде и мачка. Не можеш да разбереш защо нямаш вече армия, защо полицията ти е корумпирана и пази богатите бандити и проститутките вместо тебе, защо държавата ти е разграден двор и колония на някаква финансова корпорация, наречена отново "съюз", защо синовете и дъщерите ти бягат в чужбина.
Защо българино? Защо българко? Защо започнахте да подражавате на идолите с които ви облъчват от монитора?
Защо оставихте малкото си дете да го учи улицата, телевизора, компютъра, невъзпитаните другарчета в училище, порно списанията висящи пред очите му по реповете, учителите които му обясняват, че е произлязло от маймуните и го образоват сексуално? Защо пълните крехкия организъм с всякаква химия, консерванти, нитрати, оцветители, подсладители, ГМО и т.н.? Защо държите най – скъпите си същества сред отровения въздух на градовете и след това се чудите защо боледуват толкова често? Защо унищожавате собственото си поколение?
Защо вече всяко второ семейство е разбито?
Какво става с нас?

Какво се случи с онзи народ, който претърпя стоически петстотин години черно робство, съхрани се, умножи се, възроди се, въстана и се освободи. Какво остана от онези мъже, които гледаха семействата си, уважаваха жените си, превзеха непревземаеми крепости, спечелиха обречени битки и смаяха света с чудесата от героизъм по време на войните. Къде са онези скромни, мълчаливи и трудолюбиви жени, които плетяха дрехи, готвеха, чистеха къщите си, раждаха по седем, осем деца, работиха на нивата и в двора заедно с мъжете. Къде са онези семейства, които оставяха зад гърба изгорените си къщи, преселваха се на другия край на България с многобройната си челяд и започваха всичко наново.
Как за няколко поколения нашият народ напълно се измени?
Какво ни направи слаби?! Какво се скъса?! Какво се промени?!
Какво ни липсва?!
Отговорът е само една дума. Дума, която съдържа цялата вселена в себе си, която е всичко – началото и края.

Липсва ни Бог!
Нашите предци не се страхуваха, защото знаеха, че Господ е тяхна крепост и защита. Те знаеха, че имат нещо безценно, нещо което повечето други народи нямат – Православната църква и Новият Завет на Бога с нея. Дедите ни осъзнаваха смисъла на вярата и на човешкият живот. Те не взеха чалмата въпреки, че пред тях деряха живи децата им. Те не смениха вярата си за никаква друга, не изпаднаха в ерес или в отчаяние, защото помнеха завета на пазителя на България свети Иван Рилски: ... И, преди всичко, завещавам ви да пазите светата вяра непорочна и незасегната от всякакво зломислие, както я приехме от светите отци, без да се отдавате на чужди и различни учения.” Предците ни знаеха, че отстъпят ли от православието, те отстъпват от Бога, Неговия Син и Светия Негов Дух, и обричат душите си на сатана. Те помнеха как езичници, богомили и всякаква друга мерзост първи приеха исляма. Не забравяха и как, когато приехме Бога, България излезе от езическия мрак и изживя своя златен век. Но си спомняха и как, когато българина започна да се връща към бесовските идоли и суеверия, и започна да ги смесва с християнската си вяра, Бога се обърна от него и го остави 500 години в робството на демоните. Когато народа ни започна отново да възражда манастирите си и да гради нови, когато в килийните им училища започна да се възпитава възрожденската ни интелигенция, тогава и всепрощаващия Бог отново ни помилва. България пак изживя своя златен век – възродихме се, освободи ни братския православен народ, станахме икономическо чудо и армията ни бе непобедима. Въпреки, че всички бяха против нас (включая и собствените ни цар и политици), въпреки катастрофите, ние бързо стъпвахме отново на крака. Какво обаче се случи? Сред народа ни започнаха да се промъкват “модерни” учения, философии, теософии, ереси и секти. Скоро Бог отново отвърна лицето си от нас и неговите врагове отново ни завладяха. Антихристите затваряха храмове, взривяваха манастири, преследваха православните и техните отци. Комунистите напълниха духовното пространство с лъжеучението на един болен еврейски фарисейски мозък и насадиха материализма сред народа. Техните синове решиха да стават капиталисти и отвориха вратите на България за отровата на либерализма. Те узакониха отстъплението от Бога и заляха българите с разврат, насилие, наркотици, лъжеучения, субкултури, ереси и секти.
Народа ни в момента е в пълен мрак – слугите на сатана са ни въвели в тъмнината на духовната заблуда която идва и от изток и от запад и най – вече от нашите езически мерзости.
Манастирите и църквите са празни и се рушат.
В къщите ни гърмят уредби и бляскат телевизори, но кaндилце с иконка няма.
Почти никой вече не се моли с вяра за своето семейство и за народа ни.
Естественият резултат от отстъплението от Бога е Неговото отстъпление от нас и последвалото бавно умиране на България, на което сме свидетели.
Духовния свят около нас освободен от Светият Божи Дух се изпълва с бесове, които самите ние призоваваме със своето неверие или излизане от православието.
Това пряко засяга духовното и физическо здраве на всеки един от нас и на нашите поколения и ни лишава от спокойствие и материално благоденствие.
Какво може да ни спаси ли?
Ето какво!
Спазвайте Божите заповеди.
Помнете завета на свети Иван Рилски.
Пазете чиста православната ни вяра. Започнете да водите духовен живот. Намерете добър православен отец и го питайте подробно за вярата. Кръстете се, ако не сте. Забравете за всякакви други "вярвания", учения, философии, либерални, социални, партийни доктрини, ако щете и музикални и футболни субкултури и идоли.
Носете кръста, кръстете се и се молете. Забравете за всякакви езически суеверия и символи – мартеници, кукери, нестинари, прощъпулници, чесъни, конци, подкови, розети, иуита, свастики, камъчета, татуировки и т.н. Изхвърлете от домовете си всякаква неправославна духовна или художествена литература, и всички статуйки, маски, амулети, сувенири и т.н.
Научете символа на вярата и Отче наш и другите основни молитви и псалми. Изучете ритуалите в църквата и тяхното значение. Изучете значението на литургията и песнопенията й. Научете как да се държите в църква и какво е значението на паленето на свещ. Ходете всяка неделя и на празниците на църква, стойте през цялата литургия подпомагайте храмовете и палете свещи. Спазвайте постите. Изповядвайте се редовно пред духовния ви отец и го питайте за основни жизнени въпроси. Основен елемент в християнския живот е светото тайнство причастие – изучете го и го извършвайте редовно. Никого не осъждайте, не се гневете и не викайте, не си давайте вътрешния мир за нищо на света.
Извършвате ли тези душеспасителни действия ще усетите и Божията благодат.
Ще настъпи спокойствие, мислите ви ще се прояснят, работата ще потръгне, ще се почувствате по здрави и сигурни.
Никакви зли мисли или действия не ще ви засегнат. Никаква мюсюлманска, циганска, еврейска или езическа клетва не ще ви застигне.
Бесовете ще бъдат прогонени от Светият Дух, който ще се върне във вас.
Никой не ще ви заблуди или раздели, защото със сърцето си ще познавате истината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар